Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel seger för Schizo

/
  • Schizo och Jennifer Tillman vann lopp 5 på Gävletravet.

Torsdagens V5-omgång på Gävletravet blev svårfunnen, skrällarna duggade tätt och efter de fem avdelningarna återstod bara fem system.
En favorit som höll var fyraåriga Schizo som imponerade från spets.

Annons

Det fyraåriga stoet Schizo tog hem V5-inledningen tillsammans med Jennifer Tillman i sulkyn. Ekipaget fick överta ledningen efter dryga 450 meter och tilläts sedan dämpa tempo i front. Sedan var det aldrig någon som kunde utmana på allvar. Över upploppet stack ekipaget undan till säker seger, tillsynes med gott om krafter kvar. Schizo inledde sin karriär i Jim Oscarssons regi i USA. Hästen kvalade på Meadowlands under sommaren 2013 och stallet hoppades en hel del på hästen inför framtiden. Men framgångarna uteblev och numera återfinns hästen hos Solvallaamatören Lars Björk och hos honom har bitarna börjat falla på plats. Going Kronos-dottern kan vara lite vass i humöret, men under torsdagens lopp skötte hon sig perfekt och tog karriärens andra seger i fin stil.

– Hon var jättebra, i princip okörd och med tussarna kvar. Jag visste att det gällde att hålla ut Jorma från start och det var inga problem. När vi fick överta ledningen kändes det bra. Hon imponerar på mig varje gång och det känns som det finns en hel del kvar i henne, sa Jennifer Tillman.

I montéloppet (V5-2) blev det skrällseger i form av Argelato tillsammans med Emma Mattsson på ryggen.

– Hästen var jätteduktig. Jag släppte när storfavoriten kom och fick en perfekt rygg. Det blev lite långt fram, men hon tog i när jag bad om det och avgjorde fint, sa Emma Mattsson.

Skräll blev det även i V5-3 då Kjell Wallin satte dit egentränade Kennet Sisu.

– Hästen jobbar bra men har inte fått till det i lopp. Nu mötte han lite billigare hästar och fick utdelning för på det. Jag fick gå lite tidigt och hästen kändes slagen 100 kvar, men kontrade på berömvärt vis, sa Kjell Wallin.

I V5-4 segrade Markus B Svedberg med sin kapable springare O.P.Q.C.

– Hästen gjorde det bra och det var mycket sparat i mål. Han viste att det var klart och tog inte i för fullt sista biten, sa Markus B Svedberg.

Kaj Widell rundade av tävlingsdagen genom att triumfera tillsammans med Christian Hansen-tränade Gotthys High Speed. Kaj som precis gjort comeback i sulkyn efter att ha opererat en höftkula var mycket nöjd med Kiss Francais-dottern.

– Hon var jättefin, det löste sig bra från bakspår och hon avgjorde mycket enkelt till slut, sa Kaj Widell.

Mer läsning

Annons