Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag kör till från start och räknar med att sänka rekordet rejält"

Hallå där… Fredrik Pedersen, Rommetränare som har bra form på stallet, som nu gästar Gävles söndagstrav med tre hästar varav två startar inom V64-spelet.

Annons

Du har 23 hästar i stallet varav tre är galopphästar och den kombinationen är du ensam om i Sverige.

– Det är kul att jobba lite med något annat och av de tre är det en som har startar men som visat sig inte räcka till riktigt. Nu får jag hoppas på de två nya galoppörerna i stället.

På Gävle handlar det förstås om trav – vad säger du om de tre hästarna?

– Cause I Love You (3) är inte alls så tokig och hon har suttit fast i sina tre senaste lopp. Hon kom aldrig in i bilden senast då hon fick dåliga ryggar men hon sköt till rejält sista biten på ett bra sätt. Hon är stabil och säker och spåret bör passa bra. och jag har vissa förhoppningar inför det här loppet.

– Wojtyla Gene (7) har gjort idel bra lopp på slutet och han har också blivit klart mer stabil på slutet. Senast fick vi aldrig chansen då det var två som stack undan och som vi aldrig hade en chans att nå fram till men han gick bra som trea. Caddie Hit är kanske en bättre häst men om han inte är riktigt på topp så ska vi kunna göra upp om segern. Jag känner mig inte slagen på förhand och det är min bästa chans under dagen.

–Västerbo Grosbois (10) fick tuff press mitt i loppet senast i spets av en som sedan gav upp helt. Han fick sedan ge sig mot två som fått smyga med. Jag tycker att han höll bra och jag tycker att det ser ut som han ska kunna vara med långt framme igen. Han bör i alla fall kunna ta en riktigt fin placering.

Mer läsning

Annons