Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet Nelli Eighteen May skrällde på Gävletravet

/
  • Nelli Eighteen May och kusken Jenni Åsberg skrällde rejält under lördagens V65 på Gävletravet.

Lördagstävlingarna på Gävletravet innehöll inga direkta toppar men spelmässigt var det en omgång där det fanns utrymme för spelarna att hitta några fynd under dagen.

Annons

En som svarade för en riktig skräll var Jenni Åsberg som vann V65-5 med Åsa Bäcks nyförvärv Nelli Eighteen May. Jenni körde till ledningen efter ett varv med stoet och sedan höll man undan ganska enkelt även om det inte var helt odramatiskt.

– Det var en fin häst med härlig inställning. Jag skulle köra snällt men hon låg på och därför körde jag till och tog över ledningen i stället för att dra ihop henne. Krafterna var det inga fel på men hon tappade aktionen allt mer, men det var starkt av henna att hålla ihop det hela och sedan också svara när vi blev utmanade, berömde Jenni sin segerhäst.

I V65-1 blev det en mycket enkel seger för Samuel Rehns Aurelio Bob. Fyraåringen tog nu sin andra raka seger och med tanke på det avgörande rycket på bortre långsidan. Valacken lämnade sedan de övriga långt bakom sig och över upploppet kunde Samuel sitta och finåka in mot mål.

Ulf Eriksson var lånekusk bakom Per Linderoths Tournament i V65-2. Sedan man vunnit kampen om ledningen blev det sedan mycket enkelt. Den treårige valacken visade åter god löpskalle och när det drog ihop sig lät han ingen komma i närheten och utmana.

Timo Nurmos har ett stall laddat med fina hästar och även några som får starta i lopp av den karaktär som Gävletravet nu bjöd på. Jens Patrik hade en fin uppgift på papperet och Kaj Widell gjorde inget misstag med den fina hästen.

Kaj körde till ledningen i den första svängen och sedan hade han full kontroll på loppet.

– Ja, det var lugnt precis hela vägen. Han gick undan på ett fint sätt och hade gott om krafter sparade, tyckte Kaj efter segerloppet.

I det mont'elopp som kördes inom V65-spelet blev det vinst för norska ekipaget Super Gullet och skickliga Madelen Berås. Detta sedan hon red fram i slagläge efter ett varv för att sedan ta över när man gick ut på slutvarvet. Sedan fick valacken undan och vann säkert på ett snyggt sätt.

– Han var pigg i dag och jag kände att jag måste gå fram i läge. Sedan var det lugnt och när jag red till för fullt så svarade han på ett mycket fint sätt, tyckte Madelen.

Lärlingen Nicklas Westerholm vann det avslutande V65-loppet med dalahästen Alexandra. Trots att det blev dödens kunde man avgöra på ett starkt sätt i ett lopp där Allora Am blåste runt fältet 500 kvar för att sedan mer eller mindre tvärstanna 400 kvar. Det bäddade också för att Alexandra kunde vinna tämligen bekvämt.

Robert Wilhelmsson tog en helt överlägsen seger med osäkra Hagmyrenstoet Järvsömona i dagens inledande lopp. När det osäkra stoet skötte sig kom det att handla om en en utklassingsseger som var den andra i karriären för Caroline Holms häst.

Nästa hemmakusk att segerdefilera var Sergio Rondina-Bisi som vann med sin arbetsgivare Janaxel Näsmans Arrivderci. Valacken kom med en snabb attack varvet från mål och efter att ha skaffat sig ledningen var resten mer eller mindre en uppvisning i lördagens lärlingslopp.

Mer läsning

Annons