Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnhäst i Gävles lunchtrav

Daniel Redén, tränare och ansvarig för stall Zets framgångsrika stall, som nu gästar Gävle med tre hästar vid tisdagens lunchtävlingar.

Annons

Bland annat kommer han med den häst som förmodligen är den bästa som någonsin tävlat i ett lunchlopp på Gävletravet. Det är förstås Call Me Keeper vi tänker på.

Daniel tränar för närvarande cirka 90 hästar och det hörs att han tycker att det ser bra ut just nu.

– Absolut, det måste jag säga efter att vi i fjol fick ett långt uppehåll med många sjuka hästar. Nu är allt på gång och jag ser fram emot den kommande säsongen med stor tillförsikt. Det finns en rad bra hästar i stallet som jag höga förväntningar på, berättar Daniel.

Call Me Keeper (2) kommer alltså till Gävle. Men varför får vi se en sådan stjärna som honom i ett vanligt lunchlopp?

– Han har jobbat på bra länge och vi har ett lopp i Paris, på Vincennes, i tankarna under lördagen före Prix d’Amerique. Hästen behöver helt enkelt ett lopp i kroppen och då passade det här bra tidsmässigt.

– Bra hästar tjänar alltid fina pengar och eftersom han haft en hel del otur tidigare i samband med flera storlopp så hoppas jag att det ska lossna på allvar nu. Han har visat så bra klass att han naturligtvis bör kunna vinna det här loppet även om han inte är stenhårt vässad.

Vad tycker du om dina två andra starthästar under tisdagslunchen?

– Green Bax (3) är en riktigt fin häst och läget behöver inte alls vara så tokigt. Distansen är inget plus för hans del men han är i en väldigt låg klass för den kapacitet han besitter. Även han borde kunna räcka ganska långt.

– Sorbet (4) hade vi stora förhoppningar på som treåring men det blev mycket strul för hans del. Han var den häst som blev mest sjuk av mina förra sommaren och det har tagit väldigt lång tid för honom att komma tillbaka. I näst senaste starten var han fyra efter att ha gårr utvändigt om kulltoppen Al Dente så farten finns. Det blir ändå lite av att starta igång honom men jag ligger lågt trots att jag vet att han kan mycket, slutar Daniel Redén.

Mer läsning

Annons