Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips inför Gävletravet 28 juni

Lunchtrav står på programmet när Gävletravet på tisdagen kör sin sista tävlingsdag innan ett månadslångt uppehåll. Loppen inom V4-spelet håller riktigt bra klass och inte minst gäller det dagens första lopp. I och för sig är det bara åtta kallblod med i loppet men åtminstone fyra av dem håller V75-klass.

Annons

I V4-spelets första lopp har vi valt vårt singelstreck i amatörtränade Värmlandshästen Solör Stegg. Hästen kommer med två raka segrar och den sista av dem kom i just ett V75-lopp. Vi ser i alla fall det som en toppchans och om hästen sköter sig bör han bli svårslagen.

För ovanlighetens skull är det två kallblodslopp med bland de fyra som ingår i V4. I det andra finns det en del lovande hästar som är på väg upp i sina karriärer. Lome Annar är den av dem som visat klart mest så här långt.

Efter den här tävlingsdagen blir det sedan ett uppehåll fram till 28 juli då det körs med senare start under kvällen. Men till dess får vi alltså vänta om vi vill se trav på hemmaplan…

Tipset Gävletravet 28 juni

V4-1:

7 Solör Stegg var otroligt imponerande när han näst senast vann för sin ägare på nytt banrekord på Bergsåker. Senast blev det seger i V75 med Torbjörn Jansson i vagnen. Hästen var riktigt fin och i nuvarande skick känns det som han ska vara huvudet högre än sina konkurrenter. Vi väljer i alla fall att singelstrecka även om hästen tidigare inte varit riktigt att lita på.

5 Kringelandstellus har varit bakom vårt singelstreck i de två senaste loppen. Han har varit riktigt bra utan att hota vinnaren på allvar. Han är i alla fall första utmanare den här gången.

4 Titan Tabac går okej men trots allt känns det som han är en liten bit ifrån absolut toppform.

6 Mino slog Titan Tabac senast efter att ha fått liftat med bakom denne. Fuxen duger också han en bit här.

Rank: 7-5-4-6-2-8-1-3

V4-2:

6 Island Life har inte startat sedan september 2015 men trots det ger vi honom tipsettan. Den gången hoppade han efter att ha tagit två innan dess. Hästen ger ett klassigt intryck och vi ser honom som ett hett segerbud direkt efter sitt långa tävlingsuppehåll.

7 Dancewholewayhome vann i ett lite enklare sällskap på Bollnäs senast. Hästen har i och för sig ett spår långt ut men om han kommer ned skapligt så ska det kunna vara ett bud.

5 Credit Joe är inte att lita på men det är en häst som vi tycker har fått alldeles för dålig utdelning i förhållande till sin kapacitet. Normalt sett ska Fredrik B Larssons fyraåring kunna dyka upp långt framme om det bara klaffar skapligt under vägen.

Rank: 6-7-5-8-11-4-3-10-1-12-2-9 

V4-3:

2 Masterchef har en rad som vi tycker är missvisande men hästen har också haft en viss förmåga att krångla till det för sig. Från det här fina läget bör han sitta med i bra direkt och det verkar i alla fall på förhand som en vettig chans.

6 Messitj har också en del fart och han ska också kunna vara med långt framme. Det här loppet ser på förhand inte att vara det allra värsta och så ska han kunna vara med och slåss om segern.

1 Letterboy är en hemmahäst som gjort bra insatser på slutet och tagit två andraplatser. Från ett klart intressant innerspår kanske det kan vara dags att fixa till årets andra seger. Även om han inte skulle kunna hålla spets så är det upplagt för att han får en fin resa.

Rank: 2-6-1-10-7-8-5-3-9-12-11-4

V4-4:

14 Lome Annar kommer med tre raka segrar och det är bra chans att han förlänger segerraden ytterligare om det klaffar bra.

4 Kaksi Can kommer allt mer och det kan snart vara dags för henne att segerdefilera för första gången.

6 Helga Viking är också en trevlig häst som i och för sig hoppat en del men farten för att segerstrida har hon onekligen.

12 Moe Lilja är en stallkamrat till vår tipsetta och det är en häst som man har en hel del förhoppningar på.

Rank: 14-4-6-12-3-8-9-11-5-7-10-2-1-13-15

Övriga lopp:

Lopp 5: 6 Miller – 2 Moon’s Black Lady – 11 Ingalill Laday – 9 Staro Joplin

Lopp 6: 9 Langlands Odin – 8 Rasmus Karma – 1 Nergårds Philippa – 7 Kattens Fimp

Lopp 7: 6 Speedy Goldina – 3 Rocket Speed – 7 Baron D’Inverne – 10 Cosmo Light

Lopp 8: 6 Starpoint Legacy – 4 Bombay – 2 Jasmine Coger – 7 Julle Juvel

Lopp 9: 6 Hall Of Fashion – 7 Barack Boko – 2 Ringho O K – 1 Emerald Boko

V4-förslaget

Avd 1: 7 Solör Stegg (5 Kringelandstellus, 4 Titan Tabac)

Avd 2: 5 Credit Joe, 6 Island Life, 7 Dancewholewayhome (8 Bebop Tuva Lee, 11 Lövdala Principito)

Avd 3: 1 Letterboy, 2 Masterchef, 8 Messitj (10 Oh My Ocean, 7 Celine K S)

Avd 4: 4 Kaksi Can, 6 Helga Viking, 12 Moe Lilja, 14 Lome Annar (3 Joli Strimma. 8 Guli Thea)

System: 36 rader = 72 kronor

V5-förslaget

Avd 1: 6 Miller (2 Moon’s Black Lady, 11 Ingalill Laday)

Avd 2: 9 Langlands Odin (8 Rasmus Karma, 1 Nergårds Philippa)

Avd 3: 3 Rocket Speed, 6 Speedy Goldina, 7 Baron D’Inverne, 8 Collins, 10 Cosmo Light (5 Prince De Mai, 1 Ron Jeremy)

Avd 4: 2 Jasmine Coger, 4 Bombay, 6 Starpoint Legacy (7 Julle Juvel, 3 M T importantguy

Avd 5: alla 15 hästarna

System: 225 rader

Mer läsning

Annons