Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips till Gävletravet torsdag 17 mars

Den här veckan bjuds det på årets sista lunchtrav med bara fem lopp.

Annons

Nu får banorna köra fler lopp när ST:s förbud (?) för mer än fem lopp slutar sista mars. Det brukar vara lite klasshöjande när det körs fler lopp och då är det också fler kuskar och tränare som anser att det är värt att lasta sina hästar för att vara med.

Det finns gott om hästar i startfälten men i många fall är det ganska ojämna lopp som den spelande publiken har att ta hänsyn till när man streckar på sin V4-kupong.

Loppen ser för den skull långt ifrån lättlösta ut och det allra svåraste var utan tvekan att hitta ett bra singelstreck. Vi har i alla fall fastnat för amatörtränade dalahästen Puccini som det bästa förslaget. I V4-2 har hästen en klart lämplig uppgift och om Tomas Pettersson får ett bra läge så känns det som ett mycket hett segerbud.

Nästa tävlingsdag efter den här torsdagen är på påskafton (lördag 26 mars) då det är V64 och under den dagen körs som vanligt också storloppet Påskägget.

 

V4-1

9 Telefaks har sett bra ut i sina två starter i år. Valacken känns som en häst under utveckling och han bör ha en bra segerchans den här gången. Springspår på tillägg bör passa hästen fint.

3 Moe Lilja har gjort en start i regi Öystein Tjomsland och vi räknar med att hon kommer att vara ytterligare förbättrad nu och hon känns som ganska given på kupongen för Ulf Ohlsson.

4 Vippe Tabac hoppade bort sig senast men hade gjort ett par bra lopp innan dess. I felfritt lopp kan han vara med på målfotot.

13 Högheimsfax har visat bra fart men han är inte att lita på. Om han sköter sig så rundar han många den här gången. Läget gör dock att det kanske kommer att krävas en del tur för att det ska räcka ända till seger.

Rank: 9-3-4-13-6-14-2-11-12-8-1-7-5-10

 

V4-2

4 Puccini har svarat för två bra insatser i sina två starter i år. Han kommer från seger och även om det inte var i något mer meriterat sällskap så borde hästen kunna räcka långt här. Vi ser det som en toppchans då det inte direkt vimlar av vinnarsugna hästar bakom den häst som vi väljer att singelstrecka.

15 Olymp Amok hoppade bort sig i debuten men vann sedan i sin andra start. Det finns en del i hästen och han är förmodligen den som är mest gynnad av distansen. Han är ett bud om man garderar.

Rank: 4-15-14-11-13-1-8-6-2-7-9-3-5-10-12

 

V4-3

12 Nirvana Broline är utan tvekan hästen i gänget. Hon kom bort i V75 senast men hade innan dess svarat för två bra lopp. Om hon löper upp till hela sitt kunnande så tror vi att de övriga får det svårt med att besegra henne.

6 Igucci är en annan hemmahäst med bra kapacitet men det är en herre som inte alltid sköter sig. Om Troels Andersen kör felfritt så räknar vi med att man är med på målfotot.

7 Calvados In har också bra kapacitet och är långt framme med rätt resa.

9 Quarrel återkommer efter att inte ha startat sedan november 2014. Trots uppehållet kan hon vara streckvärd.

Rank: 12-6-7-9-15-13-10-2-8-3-14-4-11-1-5

 

V4-4

1 Ojsåfin orkade inte i spets efter att ha fått tufft tryck senast. Hon hade varit borta inför den starten och med det loppet i kroppen borde hon ha gått framåt till det här loppet. Läget gör också att hon borde kunna få ett fint lopp.

4 Jaccie hoppade bort sig i sin senaste start. Hon vann i starten innan dess men det var i ett lite klent gäng. På det hon visat tidigare så bör man nog göra plats för henne på en kupong som man har förhoppningar på.

2 In Photo går jämnt och säkert men har lite svårt att sätta nosen först. Här bör det vara bäddat för att hon får ett fint lopp och då kan hon räcka en bit.

Rank: 1-4-2-9-12-15-8-13-7-5-14-11-3-6-10

 

Övriga lopp

Lopp 5: 12 New Steel – 9 Shake It Up Zet – 14 Triton Sisa – 6 Topfuel

 

V4-förslaget

V4-1: 3 Moe Lilja, 4 Vippe Tabac, 9 Telefaks, 13 Högheimsfax (6 Faxmar, 14 Min Lilla Turbo)

V4-2: 4 Puccini (15 Olymp Amok, 14 Candy Hornline)

V4-3: 6 Igucci, 7 Calvados In, 9 Quarrel, 12 Nirvana Broline (15 Ima Tornado, 13 Sundbo Tibast)

V4-4: 1 Ojsåfin, 2 In Photo, 4 Jaccie (9 Dendrathema, 12 Oregano Broline)

Systemet är på 48 rader och kostar 96 kronor

Mer läsning

Annons