Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V64 på Gävletravet där Linn startar med två hästar

Linn
Hellström,

Annons

...Rättviksamatören som har två egentränade hästar till start under torsdagens V64-tävlingar på Gävletravet.

Hur ser din verksamhet ut?

– Jag är amatörtränare på heltid och har sex hästar på träningslistan. Under sommaren har jag även kört in några unghästar, så då var det några fler. Tyvärr har vi haft ett virus i stallet som krånglat under lång tid, vilket gjort att hästarna inte kunnat tävla eller prestera på topp, säger Linn.

Hur ser framtidsplanerna ut, hur stort stall skulle du vilja ha?

– Jag vill inte ha något stort stall, för jag vill göra saker själv och inte släppa över alltför mycket ansvar på andra. Jag skulle kunna tänka mig runt tio hästar, även om den synen kan förändras i framtiden. Jag satsar på ett mindre stall med hög kvalitet istället.

Du har två egentränade hästar till start inom V64-spelet, vad tror du om chanserna?

– Poisson (V64-1) Var jättebra senast, han satt fast med mycket krafter sparade och hade tussarna kvar. Han hade inte tränat så hårt inför den starten på grund av viruset i stallet. Men han kändes riktigt pigg och förhoppningsvis går han framåt med det loppet i kroppen. Han har tagit sina flesta segrar över kort distans, men hästen är väldigt stark och har vunnit över lång distans tidigare. Så distansen klarar han fint. Spår fem i volten är ingen fördel, men det bör inte vara några problem och han kan öppna rätt snabbt ifrån start. Självklart drömmer jag om en topplacering. Poisson kommer att tävla barfota bak och med samma utrustning som senast.

– Shibur Night (V64-6) var jag inte nöjd med senast. Han var väldigt seg och kändes inte så pigg den dagen. Vi har inte hittat något fel på honom, men tror att den svagare insatsen kan ha berott på att vi hade bytt hö inför den starten. Formmässigt känns han något svårbedömd för dagen, men han har hög kapacitet. Hästen bör göra ett bra lopp om han är piggare än senast. Han är dock inte så bra i voltstart, han är krånglig och tar inte styrning så bra. Örjan kör för första gången och jag brukar inte ge några körorder, utan kusken får köra efter hur hästen känns. Jag hoppas att han kan vara trea-fyra i mål. Shibur Night kommer eventuellt att tävla barfota runt om, det bestäms på tävlingsdagen, avslutar Linn.

Mer läsning

Annons