Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsstjärna till Gävletravet

Vi har tidigare berättat om att Gävletravet har fått många starka namn till Prins Daniels lopp som körs i samband med V75 nästa lördag.
Just nu är det sex hästar som är klara sedan deras tränare tackat ja till att delta.

Annons

I fältet finns två hästar som var med i Prix d’Amerique och två hästar som var med i Elitloppet i fjol. Utan att överdriva törs vi påstå att det är det mest namnkunniga fält som någonsin tävlat på Gävletravet.

Efter Lutfi Kolgjinis Mosaique Face som var först klar har sportchefen Mathias Gustafsson fått ytterligare fem starka namn.

USA-födda stoet Maven aviserar start på Gävle efter sin mycket fina andraplats på Charlottenlund i söndags.

– Kretsen kring henne tyckte att det fungerade bra att Jimmy Takter flög över från USA och körde ett tufft jobb med henne inför den starten. Nu vill man ge henne ett lopp veckan innan och precis som vanligt är det Johnny Takter som kommer att köra berättar Mathias.

Ny i startfältet är också den i de här sammanhangen oprovade norska jättelöftet Papagayo E som visade klass när hon vann i V75 på Mantorp i Kjell P Dahlströms minne. Loppet är en test för hästen innan han ska vara med i ett stort lopp hemma på Bjerke tre veckor senare i samband med Oslo Grand Prix.

Klar för start är också Reijo Liljendahls Knows Nothing som i lördags var tvåa i Guldbjörken på Umåker bakom Nahar. Han visade då att han också är rejält på gång för dagen.

Fjolårets Elitloppstvåa Panne De Moteur var trea i sin comeback på Umeå. Med det loppet i kroppen är han förstås ännu bättre den här gången.

– Kretsen kring hästen har stora förhoppningar på hästen och ser det här loppet som ett led i matchningen, säger Mathias

Att planen förstås går ut på Elitloppet är inget uttalat mål men vi tror att tränare Hultman gärna vill vara med där igen.

Robert Berghs Creatine slog självaste Sebastian K i USA i fjol. I Sverigedebuten orkade han inte riktigt men nu är det kortlopp och det är säkert en helt annan sak. Robert meddelar att hästen är pigg efter sin start i Umeå och gör nu en del ändringar för att hästen inte ska bli så hetsig.

Visst är det bäddat för en travfest långt utöver det vanliga nästa lördag…

Roger Nygren

Mer läsning

Annons