Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre åtalas för knivskärningen på Öster

Två bröder från Gävle och en 20-åring från Örebro åtalades i går för grov misshandel efter knivskärningen på Öster för en månad sedan. En av bröderna och 20-åringen har suttit häktad sedan dess.

Enligt åklagaren Peter Olofsson finns det fortfarande omständigheter kring händelsen som är oklara. En förklaring är att det har varit svårt att få de inblandade att berätta allt för polisen.

Enligt åtalet attackerade den äldre av Gävlebröderna, 26 år gammal, och 20-åringen från Örebro tre andra män i 20-årsåldern på Öster i Gävle natten till 8 november.

20-åringen från Örebro högg två av dem i ryggen och försökte hugga den tredje. 26-åringen från Gävle hotade trion med kniv och högg en av de tre i handen.

Den yngre av Gävlebröderna hade före händelsen ringt och gjort upp om att alla sex skulle träffas. Han var också på plats och hindrade de knivhuggna männen att lämna platsen.

Åklagaren åtalar alla tre för grov misshandel och grovt olaga hot. Han hävdar att de genomförde knivattacken tillsammans och i samförstånd.

Ett motiv till misshandeln som nämndes i samband med att de tre greps av polisen var någon form av svartsjukedrama.

En av de tre knivhuggna männen blev också bestulen på en guldkedja som rycktes loss från hans hals.