Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre hungerstrejkande förda till akuten

De åtta hungerstrejkande albanerna gick under torsdagen in på 23:e dygnet utan mat.
Situationen är kritisk – tre stycken av de hungerstrejkande har förts till akuten de senaste dagarna.

Det var i helgen som de hungerstrejkande albanerna bestämde sig för att gå ner till att bara dricka vatten, innan hade de åtta männen och kvinnorna i alla fall druckit te och vätskeersättning.

Enligt en källa som har varit i kontakt med albanerna fördes en kvinna till akuten under helgen, samma sak hände med två män ur skaran under den gångna tisdagen.

Alla åtta var tillbaka i lägret under torsdagen.

De väntar fortfarande på att få ett besked från Migrationsverket om de får stanna i Sverige eller inte, de får sin asyl prövad.

De hungerstrejkande albanerna vill inte återvända till sitt hemland, de är rädda för att bli offer för blodshämnd. Blodshämnden innebär att en familj har rätt att utföra mord om någon i familjen har dödats.

Som Arbetarbladet beskrivit i en tidigare artikel, sträcker traditionen sig tillbaka till medeltiden, men efter kommunisttiden i Albanien har blodshämnd blivit vanligare.