Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Treåringen bar äldre hockeyhjälm

Hjälmen som den omkomne treåringen i Järbo bar var en äldre modell av en vanlig ishockeyhjälm, utan säkerhetsknäppe. Den informationen lämnade Gävlepolisen ut på torsdagseftermiddagen.

Annons

Polisen genomför nu en formell utredning om vållande till annans död efter den tragiska olyckshändelsen vid förskolan Grodan i Järbo. Utredningen betraktades först som en arbetsplatsolycka, och skickades till specialiståklagare i Östersund. Men eftersom det bara är barn från sexårsklass och uppåt som omfattas av den lagen har utredningen nu flyttats tillbaka till Gävle med åklagaren Micael Dahlberg som förundersökningsledare.

Det råder förundersökningssekretess kring utredningen man han valde på eftermiddagen att släppa svaret på den fråga som polisen fått flest frågor om under dagen, nämligen vilken typ av hjälm treåringen bar.

Det var en vanlig ishockeyhjälm av märket JOFA, av äldre modell. Den har en enkel rem under hakan med ett vanligt knäppe.

På en del modernare cykel- och lekhjälmar finns gröna säkerhetsspännen som löser ut om remmen fastnar i något.