Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje medicinstölden i Ockelbo

Under natten till fredagen skedde den tredje medicinstölden på kort tid i Ockelbo. Den här gången finns det vittnen som såg inbrottstjuven komma ut från hälsocentralen, och polisen har ett bra signalement på honom.

Inbrottslarmet gick vid 04.30. Hemtjänstens nattpatrull som körde förbi, hörde larmet och såg samtidigt en bil som stod konstigt parkerad utanför hälsocentralen. De stannade för att anteckna bilnumret.

Samtidigt såg de en man komma ut genom en krossad ruta intill ambulansintaget och hoppa in i bilen.

Polisens kontroll av bilnumret visade att bilen var rapporterad stulen i Ockelbo dagen före.

En stund senare hittades bilen nedkörd i diket i närheten av OKQ8-macken.

Enligt polisen finns det mycket som tyder på att man nu kommer att kunna identifiera den person som sågs komma ut från hälsocentralen.

Därinne hade tjuven tagit sig in i ett medicinskåp i ett läkarrum. Exakt vad som hade stulits finns det inga uppgifter om.

För drygt tre veckor sedan hade apoteket i Ockelbo två inbrott samma vecka. Ena gången krossades en ruta på framsidan och några dagar senare bröts bakdörren upp. Båda gångerna stals mindre mängder varor från apotekshyllorna.