Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tritons avsikter med Ovako oklara

De hade en omsättning på närmare 68 miljoner kronor i början av 2009 och de ägs av ett bolag på Jersey.

Men vad Triton har för avsikter som nya ägare till Ovako är det ingen som vet.

Annons

Dagen efter stavas stämningen vid Ovako i Hofors förvirring. Beskedet om att tyska stålföretaget Pampus säljer Ovako kom inte som någon överraskning. Överraskningen blev däremot de nya ägarna Triton, menar personalen.

– Triton känns som ett bolag som bara är ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt och inget annat, säger Peter Andersson, anställd vid Ovako i Hofors.

Oklara avsikter

Via Tritons senaste årsredovisning, framgår det att företaget ägs av ett bolag på Jersey, hade en nettoomsättning fram till 2009 på närmare 68 miljoner kronor.

Men vad bolaget har för målsättning med ägandet av Ovako kan ingen svara på. Arbetarbladet har sökt Triton för en kommentar, men utan resultat.

Ovakos vd och koncernchef, Jarmo Tonteri, som kommer att behålla sin position i nya Ovako, är förtegen om de nya ägarna.

– Jag har inte känt till dem sedan tidigare, säger Jarmo Tonteri.

Vad har Triton för avsikter med Ovako?

– Det kan jag inte svara på, säger han.

Vad har de för långsiktiga målsättningar med Ovako?

– Det får du fråga dem om, säger Jarmo Tonteri.