Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trivselfilm med rapp dialog

Vill man vara cynisk, livstrött eller bara skrytsamt låta veta att man har sett många filmer så säger man att det har gjorts en miljon filmer på temat kvinna-man-försöker-vara-vänner-men-det-går-ju-inte och samtidigt dölja en gäspning lite världsvant när man pratar om ”Friends with benefits”.

Gillar man däremot romcoms och inte har några problem att stå för det så säger man ”Friends with benefits” skildrar nåt som måhända har gjorts många gånger förr men gör det med en dialog så rapp att det visslar om det, mängder av blinkningar hit och dit och skickligt undvikande av de mesta fallgroparna. Och så ler man lite nöjt på det där viset man gärna ler när man har haft ett par trivsamma timmar på bio.

I ”Friends with benefits” headhuntar Jamie artdirectorn Dylan till ett toppjobb i NY och de två blir goda vänner. Och en dag bestämmer de sig för att ha sex. Utan känslor inblandade, säger de och drar av sig kläderna alltmedan de pratar om annat.

Och visst, utan erfarenhet av high school proms och komplicerade dejtingregler känner man bara att okej, ni är bästa vänner och ni har sex, innebär inte det att ni är ihop och borde typ gifta er. Men så funkar det inte riktigt utan det tar en film fylld av sköna birollsprestationer av såna som Woody Harrelson, Patricia Clarkson och Richard Jenkins, de där kvicka samtalen och en del sexscener innan de fattar det (nej det är ingen spoiler, herregud vi pratar romcom, men uppdaterad sådan, här!).

Och själv är man helt nöjd medans.