Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trögrörligt spioneri

/

Annons

När Obsidian, som bland annat gjort ett av de lysande spelen i Knights of the Old Republic-serien, spänner bågen och korsar spionaction med rollspel åker förväntningarna upp i takhöjd.

Mike Thorton, ett nyförvärv i hemliga organisationen Alpha Protocol, dras in i en välskriven spionhistoria fylld av konspirationer förräderi och andra essentiella ingredienser i genren.

Du besöker exotiska platser och möter dubbelagenter, superskurkar och sluga damer, precis som det ska vara. Och det vankas naturligtvis massor av spänning och action.

Ändå blir man inte helt nöjd.

Thorton är inte lika smidig att kontrollera som, till exempel, Sam Fischer från Splinter Cell-spelen. Och när en superspion smyger runt med betongskor, ja då fattar du att det blir frustrerande.

Dessutom känns grafiken i enklaste laget, trots att Unreal-motorn puttrar under huven.

Därför blir Mike Thorton aldrig någon Jack Bauer, Jason Bourne eller James Bond i mina ögon. Inte heller någon Sam Fischer eller Solid Snake, om vi ska prata i speltermer.

Alpha Protocol är ett spel som, tyvärr, är bättre på papperet än i praktiken. Är man över öronen förälskad i genren kan det absolut duga, men det finns bättre spel på spion- och smygartemat.

Mer läsning

Annons