Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tror ni att detta lockar nya sjuksköterskor?

Man måste verkligen beundra Svante Lönnbark som får varenda verksamhetschef att skriva under det pekoral jag just läste. Jag tycker det är fantastiskt att alla chefer, från barn, röntgen och primärvård till exempel, är så insatta i ambulansens verksamhet att de kan bedöma konsekvenserna det här förslaget kommer att få. Är de inte mer rädd om sin egen verksamhet än att det fungerar som Svantes nickedockor? När andra, era egna (?), verksamheter får samma besparingskrav är ni lika villiga att skriva under då? Det här kan vara början på att jourlägga fler verksamheter.

Att man jobbar så här på många andra platser, vad betyder det? Allt mer än en ett är ju pluralis. Jag tycker att det är att förenkla saken genom att säga att det bara rör sig om tre timmar i veckan. Att införa jour nattetid innebär att av arbetspassets 14 timmar räknas sex timmar som arbetstid och åtta timmar som jourtid. Under de åtta jourtimmarna har vi samma inställelsetid som under arbetstid, det vill säga 90 sekunder. Jourtiden räknas inte som arbetstid vilket i realiteten leder till att veckoarbetstiden förlängs med tre timmar i veckan eller årsarbetstiden med en månad. Det leder i realiteten till en lönesänkning.

Villfarelsen att man sover gott mellan uppdragen är ju helt ur det blå. Nattarbete leder ju ofta till att man inte sover gott varken dag eller natt, det visar ju all forskning. Är det här ett sätt att rekrytera nya medarbetare och sjuksköterskor i synnerhet? Framstår Region Gävleborg som en framsynt och attraktiv arbetsgivare?

Tommy Groth

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare