Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotjänaren kör ett år till i GIF

Här är ett glädjebesked för GIF-fansen. En av klubbens trotjänare har bestämt sig för att fortsätta ett år till.

Annons

Efter tio dagar på Gran Canaria med familjen är GIF-målvakten Mattias Hugosson hemma igen – och redo för ett snack med tränaren och sportchefen Pelle Olsson under veckan.

För nu har han fattat beslut för egen del.

Eller som han själv uttrycker det:

– Jag är inte främmande för ett år till, det är jag absolut inte. Så... vi får se vad vi kommer fram till, klubben och jag.

Så man kan säga att om förutsättningarna är de rätta så fortsätter du i GIF?

– Ja, som det känns för tillfället så är det så.

– Och som jag har fattat klubben tidigare så vill de väl ha mig kvar också. Men det får vi se nu.

38-åringen, som kommer att vara 39 när fotbollen sparkar igång till våren, var en av lagets bästa spelare den gångna säsongen och slutade fyra i allsvenskans målvaktsliga.

Ändå var det inget självklart beslut att göra ytterligare en säsong.

– Det är lätt att säga att "jag kör ett år till". Men det krävs mycket, det är många timmars träning och mycket slit för att som minst hålla den nivå man håller i dag. Och det måste man ha respekt för och tänka till kring.

– Inte minst med den familjesituation jag har, med tre barn varav två håller på med idrott. Det är en massa skjutsande och pusslande. Familjen måste självklart vara med på det.

När det gäller åldern är han inte bekrymrad. Han tror fortfarande att han kan utvecklas som målvakt.

– Jag tycker inte att mina prestationer har blivit sämre genom åren, utan att jag håller en rätt okej nivå fortfarande. En förutsättning är ju att jag får vara fräsch och frisk, och det har jag ju varit, säger han.

Hur skulle du placera in din gångna säsong i en rangordning?

– Ingen aning. Ibland går det hand i hand med lagets prestation. Jag tycker väl inte att jag var helt hundra i våras, även om det inte var så att jag slängde in bollarna i målet. Men både jag och laget fick kriga för att förtjäna den tur som lyckligtvis kom till slut.