Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryggare med grönröd politik

Annons

Ett tryggare samhälle för alla kräver en grönröd politik.
Arbetsmarknadsfrågorna är viktiga att prioritera när det gäller att skapa trygghet.
Arbetets betydelse skall vara vägledande i det politiska uppdragen: Detta samtidigt som vi skall värna om bra arbetsförhållande och goda löner.
På arbetsmarknaden hänger allt samman löner – sysselsättning – arbetslöshet – utbildning och diskriminering måste diskuteras gemensamt och inte var för sig.
Hur ser verkligheten ut på arbetsförmedlingarna runt om i vårt land idag 2010. 719 000 inskrivna detta är en ökning med 37 000 personer det senase året, för Gävle handlar det om 9800 inskrivna en ökning med 850 personer under det senaste året.
Oroväckande i dessa siffror är att medborgarna som befinner sig i den arbetsmarknadspolitiska åtgärden FAS 3 ökat från 4100 för ett år sedan till 21300 i landet, för oss i Gävle är ökningen från 130 till 620 alltså en ökning med 490 personer.
Alla dessa medborgare som idag är placerad i FAS 3 är personer som har slut på sina ersättningsdagar från a-kassan. Om åtgärden inte leder till ett anställning, blir det då socialbidrag som gäller eller?
Alliansens åtgärder har skapat otrygghet för många genom att rasera en väl fungerande a-kassa. A-kassan måste stärkas.
Alliansen har försämrat socialförsäkringssystemet vilket har tvingat sjuka att arbeta. Socialförsäkringssystemen måste förstärkas. Högern bygger ett samhälle som saknar solidaritet, men innehåller girighet. För ett bättre samhälle krävs en ny rödgrön politik.

Lars-Göran Ståhl (S)
Hans Wahlström (S)

Mer läsning

Annons