Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa rytmer på scen

För 14:e året ger Centralskolan sin årliga show. I år utspelar den sig på ett slott där drottningen har förbjudit all dans och sång.

Sedan i höstas har eleverna övat inför showen – och nu är det dags att visa upp vad man kan. I dag, onsdag, visas showen för elever och lärare, och på torsdagen får allmänheten komma.

Ramberättelsen utspelar sig på ett slott där drottningen har förbjudit dans och sång – hon har sorg eftersom kungen dött. Men snart blir hon på bättre humör och det både dansas och sjungs på scenen i Aspenskolans aula.

Josefina Enne, Kevin Henesand och Emil Larsson dansar till Skrillex Rock'n roll. Dansstegen har de fått från tv-spelet Just Dance, som de har övat till i UNF-föreningens lokal.

– Vi har övat i ett halvår ungefär, säger Kevin Henesand.

Josefina Enne spelar även drottningen som utlyst dansförbud.

Isac Jernqvist, Karo Hovhannisian och Axel Jansson spelar tre divor som har stort hår och glittriga kläder.

– Sminket är värst, det kliar jättemycket, säger Karo Hovhannisian till Arbetarbladet efter att trion mimat till It's raining men.