Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung seger för Brynäs

Brynäs tredjekedja bröt hemmaförbannelsen via 3–1 mot Skellefteå.

Sebastian Lauritzen briljerade – mitt framför ögonen på förbundskaptenerna som gillade vad de såg.

Och Jonas Nordquist blev tungan på vågen.

När sedan tidigare landslagsuttagna spelare som Järnkrok och Silfverberg inte riktigt hittade rätt klev kedjan Lauritzen-Nordquist-Ollas fram och gjorde samtliga mål i går.

Och framför allt Lauritzen är högaktuell för Channel One Cup i Moskva i december.

Redan i första periodpausen sa assisterande Peter Popovic till Sporten:

– ”Basse” var nära att komma med redan i Karjala-truppen, han fanns med bland namnen vi diskuterade när återbuden kom. Och han har en bra chans den här gången också, helt klart.

Ännu klarare efter den här matchen, där Lauritzen först gjorde 1–1 och sedan stressade sönder Skellefteåförsvaret i offensiv zon så att kedjekompisarna fick fritt fram.

– Matchbilden passade mig perfekt, jag gillar när det går fort där ute och inte är så mycket styrspel. Jag tror det gäller hela laget. Vi har ju problem med ett sånt lag som Modo som ställer upp mycket. Nu var det de två kanske mest offensiva lagen i hela serien som möttes, säger Lauritzen.

• Förbundskaptenerna satt på läktaren och säger att du är nära en plats i kommande truppen. Vad säger du om det?

– Självklart håller jag tummarna för det. Jag har ju aldrig spelat i landslaget förr och det vore hemskt roligt att få göra det.

• Din spelstil borde väl passa ganska bra internationellt också.

– Jo, det går ju ännu snabbare på den nivån. Jag har spelade en match i Champions league med Linköping i Prag för några år sedan, det är min enda erfarenhet. Och det gick väl skapligt.

Lauritzen är trea i elitseriens poängliga och sånt ger förstås eko, bara AIK:s Robert Rosén är bättre bland de svenska spelarna. Truppen till Rysslandsturneringen presenteras måndagen den 5:e december.

I går drog Lauritzen också med sig centern Jonas Nordquist som gjorde både 2–1 och 3–1 – båda i helt öppen bur. Vid det första la Jesper Ollas fram pucken i sidled och vid det andra hade Skellefteå tagit ut målvakten.

– Skönt att få såna lägen ibland, sa Nordquist och hyllade sedan sina båda kedjekompisar.

– ”Jeppe” har kommit in som en frisk fläkt, han jobbar i 60 minuter och är väldigt allround. Och ”Basse” är ju pucksäker. Vi har en bra balans i kedjan.

Med hjälp av den där balansen tog Brynäs den efterlängtade hemmasegern som alla krävde efter 0–1 mot Färjestad och 2–4 mot AIK.

– Vi har inte haft så mycket flyt och behövde studsa tillbaka. Vi har gjort en riktigt dålig period på tre matcher och straffades väldigt hårt för det. Men vi har fortsatt att tro på vårt spel och det är skönt att det gav resultat, säger Sebastian Lauritzen.

• Det stod 2–1 inför sista perioden senast mot AIK och 2–1 inför sista även mot Skellefteå. Men den här gången darrade ni inte.

– Det är klart att sånt smyger sig på lite, men vi löste det på ett bra sätt nu, säger Lauritzen.

– Vi låg på bra hela tiden tycker jag, säger Nordquist.