Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt år ekonomiskt för motorarenan

Närmare 50 000 personer har besökt Tierp Arena i år.

Nu blickar arrangörerna framåt efter ett tungt ekonomiskt år.

– Vi har 22 inbokade event för nästa år, säger Leif Andreasson, delägare i arenan.

Annons

Det började med SM och EM-deltävlingar i dragracing, därefter har motortävlingar varvats med olika event. Nu senast hölls en stor skogsmaskinmässa som lockade 2 000 besökare.

– Eventen är vi jättenöjda med, men inte produktionen. Där har det varit uppförsbacke, säger Leif Andreasson som berättar att de börjar komma ikapp med de fordringar som finns.

Som Arbetarbladet berättat tidigare har arena-bolaget haft flera betalningsanmälningar hos kronofogdemyndigheten. I dag är 24 av de 28 anmälningarna avskrivna.

– Alla byggnader blev dyrare, sen ändrades kraven under byggnation, förklarar Andreasson som räknar med att de återstående kraven ska vara betalda inom kort.

Vilka arrangemang som är inbokade för nästa år vill Andreasson inte avslöja ännu – men det rör sig om allt från stora musikkonserter till festivaler. Däremot är det klart att det åter blir EM och SM-tävlingar i dragracing. Det planeras även för ett VM i lastbilsdragracing.

– Intresset för arenan är fortfarande extremt stort runt om i världen. Framför allt skandinaver hör av sig och vill hyra arenan för event.

Arenabolaget planerar även på att bygga ett 700 kvadratmeter stort museum – ”Racing Hall of Fame”.

– Vi har fått prissamlingar från motorsportfolk landet runt, bland annat från kändisar. Har vi ekonomi så bygger vi den i vår.

Arenabolaget har i dag sex anställda men räknar med att anställa några till under våren för att klara av alla eventen.