Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt fall för Järbo

Efter premiärsegern mot Sala åkte Järbo på en förlust, 0–3 borta mot Ytterhogdal.
– Rengsjö får sota för det här i nästa match, säger Järbos tränare Patrik Kilström.

Ytterhogdal tog kommandot redan i början av matchen och gav egentligen inte Järbo någon chans. Järbo trycktes tillbaka men försvarade sig tappert. Ytterhogdal hade några chanser utan utdelning, men i den 37 matchminuten satte ständigt farlige Vitalii Rudi bollen bakom Järbos målvakt.

– Det känns bra att vinna matchen, att få tre poäng, mot ett bra lag. Det här är inget lag man bara kör över, de vann mot Sala förra veckan. Vi gjorde en riktigt bra match, säger Ytterhogdals tränare.

Järbo kom ut bättre i början av andra halvlek, flyttade upp och skapade lite press, men snart tog Ytterhogdal över matchen igen och dominerade resten av halvleken med ett snabbt passningsspel som ofta ledde till attacker längs kanterna och farliga inspel. Volodymyr Rudyi satte 2–0 på en riktigt fin frispark och Jonathan Andersson slog in 3–0 i en situation framför mål, med bara åtta minuter kvar av matchen.

– Vi var inte alls med i första halvlek, kom inte alls upp i den nivå som vi ska spela på. Spelet låser sig och det blir lite frustration, men jag tycker ändå vi gör en spelmässigt bättre andra halvlek, säger Patrik Kilström, tränare i Järbo, som också nämner spelarbortfall och en lång resa som troliga orsaker till att laget inte presterade på lördagen.

– Det är bara att träna på och lägga den här matchen till handlingarna, så får Regnsjö sota för det nästa match, säger han.