Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals gamla foton får nytt liv – hjälp till att sätta namn på eleverna

 
Läsarnas egna bidrag
Visa alla artiklar

Den nya hemsidan för Hedesunda Hembygdsförening innehåller inte bara information om Hembygdsföreningens aktiviteter, kontaktuppgifter och medlemsförmåner. Den innehåller dessutom ett stort antal gamla inskannade foton med Hedesundaanknytning. Nu vill vi ha hjälp med saknade namn och årtal.

• LÄSARTEXT •

Tusentals gamla bilder av personer, byggnader och händelser runt Hedesunda har skannats in, förbättrats och lagrats i vårt bildarkiv. Identifiering av namn och årtal pågår och efter hand läggs passande bilder upp på hemsidans sida ”Utforska platsen”, som tidigare kallades Bygdeband.

Nu har vi koncentrerat oss på gamla porträttbilder samt skolfoton från Hedesundas samtliga 18 gamla byskolor. Bilderna är allt ifrån slutet av 1800-talet fram till 1970-talet. Inom kort planerar vi även att lägga upp konfirmationsbilder, idrottsbilder och fler bilder på byggnader, med mera.

Många har hört av sig och tyckt det varit fantastiskt roligt att hitta både sina förfäder samt kanske sig själv bland bilderna.

Vi är också mycket tacksamma för hjälp med saknade namn och årtal, så vi kan komplettera och rätta uppgifterna. Dessutom önskar vi även få in ännu fler bilder.

Curt-Olof Rask

• Har du också något som du vill dela med dig av? Har du firat ett jubileum, anordnat ett evenemang, eller varit med om något annat spännande, intressant eller roligt? Skicka in din egen läsartext, bilder och kanske ett filmklipp till oss. Här kan du enkelt fylla i ett formulär! Eller mejla till lasare@arbetarbladet.se.

/Nina Franchell, läsarredaktör

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel