Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuwa lovar köpa in fler bilar

Tuwa taxi svarar nu på kritiken från X-trafik och lovar att köpa in tolv nya fordon. På onsdag avgör regionaltrafikbolagets styrelse om Tuwa får ha kvar sitt kontrakt på färdtjänstresor.

Arbetarbladet berättade för en tid sedan att företaget Tuwa Specialtransporter, som är huvudentreprenör för färdtjänst- och sjukresor i Gävle och Sandviken, riskerar att förlora sitt kontrakt.

X-trafiks styrelse beslutade i slutet av oktober att ge företaget två veckor på sig att åtgärda sina brister, annars sägs avtalet upp. Bristerna består främst i att Tuwa inte har så många bilar som man angav i samband med upphandlingen i somras.

Företaget fick fram till 14 november på sig att åtgärda bristerna och på måndagen kom ett fyra sidor långt brev in till X-trafiks diarium. Förutom att svara på X-trafiks kritik lovar Tuwa Specialtransporter i brevet att upphandla tolv nya fordon.

Tuwa påpekar dock att de inte anser att två veckor är en ”skälig tid” att rätta till de påstådda felen. Som exempel anger företaget att det tar mellan fyra och sju månader att få nya bilar levererade.

På onsdag tar politikerna i X-trafiks styrelse ställning till om avtalet med Tuwa Specialtransporter ska hävas eller inte.Nils Holmqvist