Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Årets första cruising

Hundratals bilar cruisade runt i Gävle på lördagskvällen under årets första cruising. Anders Berggren från Valbo visade upp en riktig raritet.

– Min farfar köpte den här lastbilen ny i Stockholm år 1936, säger han.

Årets första Gävle Cruising lockade både entusiaster och annan publik som ville njuta av fina bilar, gemenskap och härligt väder under lördagskvällen. Arrangörsklubben Razorbacks räknade med att det skulle komma ungefär 500 bilar. Det här är det 21:a året som det hålls cruising i Gävle.

Anders Berggren, ursprungligen från Järbo, numera boende i Valbo, hade tagit med sin farfar August Berggrens lastbil av märket Chevrolet från år 1936.

– Vi brukar vara med på sådana här träffar i Gävle och Sandviken. Det är jättetrevligt, säger han.

Anders Berggrens farfar köpte lastbilen ny år 1936 i Stockholm. Lastbilen är tillverkad i USA.

– Jag har lärt mig att köra bil i den här lastbilen, jag körde både med min far och min farfar, säger han.

Tillverkad i Valbo

Hytten är tillverkad i Valbo av Valbo Verkstads AB. På lastbilsdörren står det Norrlands vaddfabrik för att Anders Berggrens familj tillverkade fönstervadd. Vadden användes för att täta fönster mot drag. När Arbetarbladet står och pratar med Anders Berggren, dyker Lennart Ekström upp som känner igen både Anders Berggren och lastbilen.

– På 40-talet jobbade jag på Valbo Verkstads AB och tillverkade sådana här hytter, berättar han.

Båda tycker att det är ett kul sammanträffande. Lennart Ekström berättar att hans fru dessutom är från Järbo.

– Järboborna känner igen den här lastbilen, konstaterar Anders Berggren.