Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tv filmar Alice i Gävle i dag

I dag kommer Hedesundas stolthet, Idolfinalisten Alice Svensson att sjunga på Rådhustorget i Gävle.


– Det ska bli roligt och då ska jag passa på att tacka alla som har röstat på mig, säger 17-åriga Alice Svensson.

Det är en hektisk tid för Alice Svensson med mängder av uppdrag. Hon har inte hunnit hälsa på sin familj hemma i Hedesunda sedan det blev klart att hon är en av Idol-finalisterna.

Men i dag kommer Alice på tillfälligt besök till Gävle. Hon hämtas i limousine på tågstationen och på Rådhustorget klockan 14 möts hon bland annat av kommunalrådet Carina Blank och elever från Solängsskolan och Vasaskolan. Och förmodlinge fler Gävlebor.

– Jag har ett fullspäckat schema den här veckan. Jag hinner bara stanna fyra timmar innan vi ska tillbaka till Stockholm igen.

Alice kommer tillsammans med ett kamerateam från TV4 som ska spela in ett inslag från Gävle som ska visas i samband med Idol- finalen i Globen på fredag.

– Det är full rulle och väldigt mycket press just nu. Det är jobb precis hela tiden och på torsdagen ska vi repa hela dagen och sedan på fredag är det plötsligt final. Jag får vila när tillfälle ges. Det handlar bara om den här veckan, sedan får jag nog tid att vila.

Alice hoppas på en musikkarriär efter Idol.

– Jag är med för att vinna men hela den här resan har varit en otrolig upplevelse. Det blir vad man gör det till.