Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Furuviks djungel har smittat av sig på bussen

Nu går det bra att ta bussen till Furuviksparken. Men den som förväntar sig åka i vilken stadsbuss som helst misstar sig. – Det är redan här som äventyret ska börja, säger Henrik Nyquist på Stadsbussarna.

Annons

Djungelbussen är något utöver det vanliga. Golvet är klätt i en tjock grön gräsmatta, längst inredningen ringlar sig klängväxter och i dem sitter apor och andra djur som hör djungeln till. Men den som är rädd för just tigrar, lejon och ormar kan var lugn. Djuren är mjuka och stoppade med bomull.

– Det ska vara så att man hela tiden kan upptäcka nya saker under tiden, så att barnen inte tycker att det är tråkigt, säger Lena Björklund från Inredning och inspiration som varit med och smyckat bussen, vilket tog nära 30 timmar.

Fyra gånger per dag kommer Djungelbussen ta passagerare mellan Gävle och Furuviksparken. Priset går under Stadsbussarnas ordinarie taxa och en vuxen betalar då 40 kronor medan barn från 7 år betalar 20 kronor.

Under premiärturen i dag åkte nära 15 barn och vuxna med Djungelbussen. Syskonen Erika och Sofia Olsson och pappa Daniel från Sollefteå passade då på att testa bussen när de var i Gävle.

– Den är fin men det hade varit bättre med riktiga djur, säger Sofia. Men efter en diskussion med sin äldre syster om levande ormar i bussen ändrade hon sig lite.

– Bara aporna skulle ha varit levande.

Djungelbussen kommer att gå varje dag mellan Gävle och Furuvik fram till 7 augusti.