Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Gröna gubbar tog bussen

Pingviner, clowner och skyltar med glada budskap mötte Gävleborna på väg till jobbet på tisdagen. Borgarskolans esteter befann sig på stan för att sprida glädje och möta morgonmänniskorna.

Slottstorget pryds av kuber med texten "Håll ihop", allén vid Lasarettsvägen kantas av budskap som "Vilken tur att du är just du", och på Stortorget jagas två pingviner av en kille med en håv.

Varför har ni klätt ut er till pingviner?

– För att sprida glädje. Och av ekonomiska skäl. Vi hade inte råd med något annat, säger John Nylander.

Han, Andreas Åhman och Jens Berglund går alla Estetiska programmet med medieinriktning vid Borgarskolan. Under morgonen har de tillsammans med resten av klassen uppfört åtta olika installationer på bussar, torg och andra platser i Gävle. De berättar att de redan hunnit väcka reaktioner.

– Vi gick och satte oss bredvid en tjej som satt och pratade i telefon vid bänkarna. Då sa hon "nu kom det ett par pingviner här" och så gick hon, säger John Nylander roat.

Utanför stadshuset står Sofia Åhlén-Nyström, Johanna Larsson och Malin Gilberg och bjuder på fika. De har samma budskap som pingvinerna.

– Vi vill göra folk glada! Det har kommit förbi mycket folk på väg från tågstationen och tagit fika, säger Sofia Åhlén-Nyström.

Projektet är en del av kursen Medieproduktion. Ett moment är att eleverna ska ut och möta publiken. Conny Johansson som är programansvarig är mycket nöjd med dagen.

– När eleverna började plocka ner sina skyltar vid sjukhuset protesterade folk och bad dem låta skyltarna sitta uppe ett tag till. Alla tycker att det har gått jättebra, säger Conny Johansson.