Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-spel i stugan – inget för svenskar…

Annons

Att göra så lite som möjligt är roligare än tv-spel.

I alla fall i sommarstugan.

Allt enligt senaste Bobarometern.

Bobarometern – en panel som ska spegla svenskarnas åsikter inom olika områden som berör boende – görs av Svensk Fastighetsförmedling och är värd att ta på allvar.

Senaste undersökningen – om ”Teknik och fritidshuset” – omfattar 3 084 svenskar som svarat på frågor om vad vi helst gör i sommarstugan och vilka tekniska prylar vi vill ha med oss dit.

Bara 4,5 procent har svarat att de vill ta med sig tv-spel dit.

Sommaren är lågsäsong för tv- och dataspel på alla möjliga sätt men det är ändå en överraskande liten andel. Av 3 084 svenskar vill bara knappt 150 ha med sig tv- eller dataspel i stugan.

Jag antar att det handlar om att ta med sig konsoler och då blir det lite mer rimligt. Det är ju rätt jobbigt att packa ner och packa upp konsoler (för att inte tala om stationära pc-burkar), koppla ur och in alla sladdar och hålla på.

Pc och mac-spelandet är svårare att få grepp om eftersom 66,7 procent av de tillfrågade anser att datorer är välkomna i stugan. Och datorer kan man ju spela på…

Jag vet inte om bärbara konsoler var ett svarsalternativ i Bobarometerns undersökning men mobil var det (förstås) och det ville 85 procent av svenskarna ha med sig till stugan.

Så nog spelar vi dataspel i stugan ändå, om än inte i den omfattning vi gör när det är högsäsong – som under hösten.

Vad vi helst gör?

Umgås med familj och vänner (68,9 procent), badar (54,5 procent) eller – och det här måste man bara gilla… – ”så lite som möjligt” (50,6 procent).

Firar högtider (24,7 procent), åker båt (18,6 procent) och bygga om/renovera (13,7 procent) är också mer lockande än tv- och dataspel, liksom att ”utöva sport” (10,8 procent).

Om man ska läsa Bobarometern som fan läser bibeln kan man konstatera att tv- och dataspel är bland det sista vi vill göra eftersom bara 4,5 procent vill ha med tv-spel till stugan och 6,5 procent har valt alternativet ”annat” som svar på frågan vad de helst gör i fritidshuset.

Men de där 4,5 tv-spelsprocenten kanske ingår i de där 6,5 ”annat”-procenten?

Björn Brånfelt

Mer läsning

Annons