Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Sverigeeliten i downhill gjorde upp

Europamästaren Robin Wallner från Sågmyra kom överraskande tvåa i den andra deltävlingen av Svenska Cupen som avgjordes i Kungsberget under söndagen.

Vann gjorde Spårvägens Alexander Kangas.

– Det är han som är min största konkurrent i Sverige, så det är skönt att slå honom, säger Kangas.

Det blev som väntat en spännande upplösning i Kungsberget under söndagen. Sandvikencyklisten Tim Hedman åkte in på tiden 1.54.56, vilket till slut räckte till en sjundeplats i tävlingen.

– Jag tycker åkningen gick ganska bra, det är mitt första år på den här nivån så jag har inga jättehöga förväntningar på mig, berättar Hedman.

Nästa åkare på tur var Niklas Wallner – lillebror till europamästaren Robin Wallner – som krossade alla åk som varit innan.

Niklas Wallner behöll också ledningen ända tills Alexander Kangas gick i mål som näst sista åkare – med en tid som hade räckt till guld i den NM-tävling som gick på banan förra året.

– Det var väl ett bra åk antagligen, ler Kangas.

– Jag var lite fundersam över hur det skulle gå, det kändes inte så bra på träningen under lördagen.


Men ett dåligt genrep betydde tydligen en bra tävling denna gång.
Kvar att åka var dock fortfarande storfavoriten Robin Wallner. Och även om Wallner åkte bra räckte det bara till en andraplats, knappa halvsekunden efter segraren Alexander Kangas.

– Jag var tvåa i kvalet bakom Robin och kände att det skulle vara möjligt att vinna om jag fick till ett bra åk, förklarar Kangas.

– Alltid när man ska försöka köra fort gör man missar, men den här gången var det inget som kostade mig någon större tid.

Och uppenbarligen föll Kungsbergets bana Alexander Kangas i smaken.

– Den är lite annorlunda jämfört med andra banor, men jag tycker de har gjort ett bra jobb med att få till banan så pass bra som den ändå är här. Den ligger ju nära till allt dessutom.

På juniorsidan gick det desto bättre för de lokala åkarna. På pallen placerade sig två killar – Gävles Emil Jonsson blev tvåa, medan Sandvikens Hampus Jonsson fick bronspengen.

– Jag har skadat ryggen tidigare så det var skönt att kunna åka skapligt nu, säger Emil Jonsson.

Segrade i juniorklassen gjorde Åres Anders Sahlén, nästan fem sekunder före Emil.
Närmast för de åkare som tävlar i Världscupen väntar en deltävling i Frankrike, innan SM avgörs några veckor in i augusti.