Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda Sauk mjuknar i kvällens "Stjärnorna på slottet" – berättar om sin självmordsbenägna mor

/
  • Stefan Sauk är i centrum i
  • Morgan Alling, Marika Lagercrantz, Amanda Ooms, Stefan Sauk och Claire Wikholm är årets stjärnor på slottet.
  • Stefan Sauk och Claire Wikholm.
  • Stefan Sauk beskriver

Stefan Sauk ser det som en ära att vara med i "Stjärnorna på slottet".
Skådespelaren gick in i inspelningen "utan skyddsplåtar".
– Det här är jag, "wide open", säger han inför lördagskvällens avsnitt.

Annons

Skådespelaren Stefan Sauk har ofta setts som en hård och tuff machoperson. En bild som han erkänner att han själv har varit med och målat upp.

– Jag har själv hjälpt till, det är klart jag har det, säger Stefan Sauk.

I årets omgång av SVT:s "Stjärnorna på slottet" har dock tittarna fått en delvis annan bild av honom. Sauk har varit inkännande och väldigt öppen i de program som redan har sänts.

– Sådan här är jag faktiskt, allt annat är en myt. Men i början av min karriär var jag inte så här öppen, då hade jag enorma skyddsplåtar framför mig. De tog jag bara bort när jag jobbade, för då ska ju revbensspjället knäppas upp, säger han.

Och i lördagens avsnitt öppnar Stefan Sauk upp sig ännu mer - då är det nämligen hans tur att stå i centrum. Det blir en fartfylld dag som också innehåller en hel del känslor. Bland annat utmanar Sauk sina vänner på slottet med helikopterflygning, yoga, karate och safari.

LÄS ÄVEN: Ooms om Thåström i kvällens Stjärnorna På Slottet: "Jag blev förälskad i honom på stående fot"

Men vi får också se en annan sida av skådespelaren; det ensamma barnet som växte upp med en självmordsbenägen mor. Som vuxen har han lagt sig till med ett hårt skal för att dölja sin osäkerhet och rädsla.

– Du kan ju inte gå in i det här programmet och tänka att "nej, jag ska inte berätta". Det blir väldigt dåligt och tråkigt och dumt. Så man går in i programmet och tänker "okej, det här är jag, wide open". Om frågorna kommer så berättar man, säger han.

När Stefan Sauk fick frågan om att medverka i "Stjärnorna på slottet" hade han dock ingen större koll på programmet. Han såg ett par gamla avsnitt och blev positivt överraskad.

– Det var så bra och så intressant. Man har en uppfattning om en människa, man tycker att man känner en person, och så upptäcker man att det inte stämmer. "Wow, finns allt det här bakom", och så är det ju med egentligen med alla människor. När man skrapar på ytan så har alla sin historia, säger Stefan Sauk.

Efter det hade han inga som helst betänkligheter.

– Nej, egentligen inte. Det här är ju faktiskt ett hyllningsprogram, en hyllning till människor som verkar i underhållningsbranschen. Så det känns faktiskt som något slags ära att få vara med, säger Stefan Sauk.

"Stjärnorna på slottet" sänds i SVT1 under lördagskvällen klockan 20.00.

LÄS ÄVEN: Rekorddålig stämning på Morgan Allings dag

Mer läsning

Annons