Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlig kändis bjuder på mat i höst

/
  • Michael Lidén, Fredrika Månsson Lundquist, Gun Kallenberg och Tor Bländberg bjuds hem till en svensk kändis i
  • Roy Fares leder

Vem tar disken hemma hos svenska kändisar? Det tar kändiskonditorn Roy Fares reda på i Kanal 5:s nya satsning "Vem tar disken?" i höst.

Annons

Vad säger matlagning egentligen om en person? Och hur speglar inredningen en människa? De frågorna ställer sig Kanal 5 i nya höstsatsningen "Vem tar disken?".

I programmet bjuder en hemlig känd person fyra främlingar på en trerätters middag. Under kvällens gång ska de försöka gissa vem det är som står bakom grytorna.

– Varje maträtt har en koppling till värden eller värdinnan. Och under kvällen samlas förstås en stor hög med disk. Gissar gästerna vem det är som lagat maten får kändisen ta hand om disken och vice versa, säger programledaren Roy Fares.

"Vem tar disken?" bygger på den brittiska förlagan "Who's doing the dishes?", som hade premiär i England i fjol. Programmets framgång beror bland annat på mixen mellan kändisar och "vanliga människor", tror Roy Fares.

– Vi tycker om att se vanliga människor i tv. De är så öppna, roliga och frispråkiga. Det blir en slags vuxen gissningslek som är kul att följa. Dessutom är det en kul mix av kändisar som bjuder hem dem, allt ifrån välkända artister till skådespelare till programledare, säger han.

"Vem tar disken?" har premiär den 16 september.

Mer läsning

Annons