Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Netflix köper "Bron"-skaparens nya serie

/
  • Hans Rosenfeldt gläds åt att hans

Netflix köper de globala rättigheterna till tv-serien "Marcella", "Bron"-skaparen Hans Rosenfeldts nya kriminalserie.
– Det här är förmodligen så stort det kommer att bli för mig, säger han till Dagens Nyheter.

Annons

Strömningjätten Netflix fortsätter att köpa upp nya tv-serier. Senast det brittiska dramat "Marcella".

– Det var stort för mig att flytta över till England, och att "Marcella" nu är en originalserie hos Netflix är större än jag någonsin kunde drömma om, säger Rosenfeldt till Expressen.

Serien får premiär på Netflix i juli och handlar om jakten på en seriemördare, som leds av Marcella, en kriminaldetektiv på gränsen till nervsammanbrott, spelad av Anna Friel.

– Det är inte bara ett polisdrama. Det är Marcellas arbete, och det finns ett fall att lösa. men det är väldigt karaktärsdrivet, och det finns en hel tvist, en hemlighet om Marcella som Hans rollfigurer alltid har, säger Anna Friel till Telegraph.

Hon har alltid varit skeptisk till att spela en polis, men säger att hon älskade manuset direkt. Dels var det spännande, dels synade Rosenfeldt kvinnans roll.

Att Marcella köps av Netflix och blir en av deras originalserier är ytterligare ett steg upp på karriärstegen för Rosenfeldt.

– Vi blev tidigt i processen involverade i serien och fick möjligheten att ta Hans fantastiska berättande till våra medlemmar världen över, direkt efter dess initiala premiär i Storbritannien, säger Netflix tv-chef Larry Tanz till Variety.

Rosenfeldt skrev serien på svenska och sedan översattes den till engelska. Han hoppas nu på att få fler chanser att arbeta utomlands.

– Serien har flera likheter med "Bron", bland annat genom den så kallade multiplotten där flera historier berättas parallellt. Till en början ser de inte ut som att de har något med varandra att göra men allteftersom serien fortlöper flätas de samman, säger han till Dagens Nyheter. (TT)

Mer läsning

Annons