Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två års fängelse för rattfull kvinna

Den berusade kvinnan som skadade en 45-åring från Kungsgården så illa att han blev förlamad, dömts till två års fängelse.

Hon ska dessutom betala 50 000 kronor i skadestånd.

Nu på förmiddagen kom tingsrättens dom angående vållande till kroppsskada och grovt rattfylleri som kvinnan åtalades för. I förra veckan genomfördes rättegången. Tingsrätten dömer henne nu till fängelse i två år.

Det var sent på kvällen 1 augusti förra året som kvinnan satte sig bakom ratten efter att ha druckit stora mängder alkohol. Hon hade minst 2,47 promille i blodet. Efter Svärdsjövägen nära Kungsgården mötte hon en motorcyklist och det blev en kraftig kollision där den 45-åriga mc-föraren kastade bakåt och skadade sig illa. 45-åringen fick livshotande skador och han är i dag förlamad.

Rätten konstaterar att det är utrett att den var kvinnan som kom över på fel sida av vägen och orsakade olyckan .Tingsrätten skriver att straffvärdet för den samlade brottsligheten är mycket högt.

Skadeståndet på 50 000 kronor är förhållandevis högt i dessa sammanhang och rätten konstaterar att det faktum att kvinnan körde bil efter att ha druckit så mycket alkohol närmast tangerar en uppsåtlig gärning.