Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två åtalade för mord i Uppsala

En obetald skuld på 6 000 kronor kostade en 43-årig stockholmare livet.

På torsdagen åtalades två män misstänkta för mord på mannen som i våras hittades död vid ett gravfält utanför Uppsala.

Annons

De båda åtalade, en 43-årig man och hans 19-årige styvson, försökte i början av april driva in en skuld av stockholmaren. Skulden var på 6 000 kronor.

Männen hämtade offret i en bil på Sergels torg i Stockholm. De åkte därefter alla tre runt i innerstaden och diskuterade skulden. Mannen lovade betala att betala, men samtalet slutade med att skulden skulle övertas av en annan person i Uppsala.

 

Under färden misshandlades 43-åringen i bilen och under resan mot Uppsala fick han ta emot ytterligare stryk utanför bilen. Han blev slagen med batong och ett basebollträ. Efter misshandeln fortsatte resan till Ekeby gravfält utanför Uppsala där han försökte fly. Mannen kom dock inte så långt utan blev nedslagen och huggen med kniv av styvpappan. Överfallet avslutades med att offret fick ta emot flera dödande slag i huvudet med en hammare.

Han hittades död bakom ett buskage några dagar senare sedan anhöriga anmält honom saknad.

 

Den åtalade 43-åringen nekar och säger att han inte har något med mordet att göra. Styvsonen har däremot erkänt och berättat vad som hände. Åtalet bygger mycket på hans uppgifter.

Trots att 43-åringen utförde själva dådet anser åklagaren att styvsonen är att betrakta som medgärningsman och ska dömas för mord.

– 19-åringen körde bilen trots att han visste att stockholmaren blivit misshandlad. Han måste ha förstått vad som skulle hända. Han hjälpte också till att dra in mannen i buskaget där han slogs i huvudet, säger åklagare Anne Sjöblom.

Rättegången inleds i Uppsala tingsrätt i nästa vecka.

 

Mer läsning

Annons