Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två brons till Gävle när judo-SM avgjordes

Under helgen den 11-12 maj gick Svenska mästerskapen i judo av stapeln i Trollhättan. 313 tävlande från 61 klubbar deltog under SM-helgen.

Man tävlade i fyra individuella klasser; U18, U21, senior och veteran. U18 och senior tävlade på lördagen medan veteran och U21 tävlade på söndagen.  SM 2019 bjöd på högkvalitativ judo med många jämna matcher. 

 Från Gävle deltog två deltagare: Alex Ngo och Roger Norman. Alex tävlade i seniorklassen - 66 kg på lördagen och Roger tävlade i veteranklassen - 81 kg på söndagen. Båda två hade en tung start och inledde med förlust. Alex mötte slutsegraren i första matchen men vann sedan återkval och resterande matcher med fin judo. Belöningen, ett SM-brons.

Även Roger jobbade sig in i tävlingen och vann. Fick sedan möta poolsegraren i den andra poolen men lyckades inte ta sig till final utan fick nöja sig med sig en bronspeng hem. 

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel