Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två till begärda häktade

De båda män som anhållits misstänkta för delaktighet i det så kallade helikopterrånet i Västberga för en månad sedan begärdes på torsdagen häktade.

– Vi vill ha männen häktade som på sannolika skäl misstänkta för grovt rån, säger kammaråklagare Björn Frithiof till TT.

Annons

Han förklarar att misstankarna har varit oförändrat starka sedan de greps i onsdags morse.

Männen ställs inför häktningsdomaren på fredagen.

Åklagarna har ytterligare några dagar på sig att begära männen häktade men de har inte funnit någon orsak att vänta. Bevisningen bedöms som stark.

– Vi har gjort det som behövs och man ska inte ligga på en sådan begäran i onödan eftersom vi uppnått sannolika skäl, förklarar Björn Frithiof.

Han vill inte närmare uttala sig om misstankarna och vilken roll männen tros ha haft vid rånet.

Rikskriminalen avslöjade dock i onsdags att männen, som är 30 och 31 år gamla, funnits i närheten av värdedepån när rånet pågick och att de ända sedan dess varit intressanta i utredningen.

Enligt åklagaren har inga ytterligare personer gripits. Totalt sitter fem män anhållna eller häktade medan en är anhållen i sin frånvaro.

De män som nu begärts häktade är inte kända tidigare för någon allvarligare kriminalitet. Den äldre mannen dömdes 2005 av Svea hovrätt till åtta månaders fängelse för bland annat misshandel och olaga hot. Den yngre har en dom på 50 dagsböter för bland annat brott mot knivlagen och olovlig körning.

 

Mer läsning

Annons