Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåan bättre än ettan

/
  • Kan förbrylla.Enda nackdelen med ”Final Fantasy XIII” är att storyn kommer att vara minst sagt förbryllande för den som inte spelat det förra spelet.

De som minns min recension av ”Final Fantasy XIII” kommer säkert ihåg att jag var ganska ljummet inställd till det.

Annons

Och jag var långt ifrån ensam. Även många av seriens största försvarare fick träsmak av det övertraditionella och tröga upplägget.

Och Namco har uppenbarligen lyssnat på kritiken, för i den här direkta uppföljaren känns allt plötsligt riktigt trevligt.

Striderna binds ihop med snygga mellansekvenser och världskartan och navigeringen känns självklart integrerade i flytet.

Jag kommer ofta på mig själv med att få känslan av att knappa in strategiska kommandon i en häpnadsväckande science fantasy-film. Det beror naturligtvis på att spelet är sanslöst vackert och att skillnaden mellan gameplay-sekvenser och mellanfilmer suddats ut.

Enda nackdelen med ”Final Fantasy XIII” är att storyn kommer att vara minst sagt förbryllande för den som inte spelat det förra spelet.

Och med tanke på att det spelet inte var så här bra känns startsträckan lite väl lång.

Det finns dock tröst för den som vill kasta sig direkt in i del två. Hela storyn från episod ett finns med i textform. Den är lång och jobbig att läsa på skärmen, men det är betydligt roligare än att spela igenom hela det första spelet, med vetskapen om att uppföljaren är så mycket bättre.

Mer läsning

Annons