Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvättföretag gynnas av dragracing i arenan

Tierp Arena ger Tierpstvätten inkomster.

Företaget ska tvätta deltagarnas kläder under EM-deltävlingen i dragracing i juni.

De kan också få uppdrag från team som tävlar i Finland.

Annons

Efter den gånga SM-tävlingen i dragracing ska Tierpstvätten tvätta 100 tröjor, 50-60 jackor och lite byxor.

Företaget ska också sköta tvätten åt teamen under EM-deltävlingen i dragracing i början på juni.

Med 300 deltagande team räknar man med betydligt större volymer. Det finns en tredje bit i upplägget.

Behöver rena kläder

– Europeiska dragracingteam har 5–10 personer som åker runt. Under en helg har de skjortor och byxor ofta i enhetlig stil. De jobbar och skitar ned sig och behöver ha tvättat, säger Patrik Larsson, informatör på Tierp Arena.

– Då finns det en del team som vill ställa sina trailers hos oss. Teammedlemmarna kan istället flyga, bila eller åka buss till tävlingen. Tyskar och engelsmän vill inte ta trailern på båt till tävlingen i Finland. Under tiden trailern står här kan Tierpstvätten tvätta åt dem. När de kommer tillbaka är kläderna strukna och fina.

Peter Eberhardsson, ägare av Tierpstvätten med fyra anställda, ser givetvis positivt på de nya kunderna. Han hoppas att kanske 80 av de 100 teamen som ställer trailers i Tierp ska vilja ha tvättat, vilket skulle ge ett bra tillskott till verksamheten. Eberhardsson vill dock inte spekulera i hur mycket uppdraget kan ge i intäkter.

Ska tvätta åt flera

– Om allt som planeras vid Tierp Arena blir av ska vi tvätta till hotellverksamheten, stugbyn och restauranger på området.

Tierpstvätten har i dag fyra anställda. De tvättar till olika värdshus i Norduppland, cateringfirmor, restauranger i Tierp och Uppsala samt restaurangskolan i Tierp.