Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Typiskt japanskt rollspel med taskig dialog

/

Annons

Star Ocean är på många sätt ett väldigt typiskt japanskt rollspel från ”Final Fantasy”-fabriken Square Enix. Å andra sidan så skiljer det sig storymässigt avsevärt från de färgglada fantasyvärldar man förväntar sig från företaget.

”Star Ocean: The Last Hope” handlar om en grupp äventyrare som ger sig ut i universum för att leta upp en ny boplats åt mänskligheten, som har förstört jorden med ett globalt kärnvapenkrig. När resenärernas farkost träffas av ett oidentifierbart föremål i hyperrymden kraschlandar man på en planet där man måste samla ihop gruppen för att överleva.

”Star Ocean: The Last Hope” bjuder på ett långsamt tempo där du ofta sitter och avnjuter den suveräna grafiken under långa filmsekvenser. Som brukligt är för genren så handlar det mycket om att utforska, slåss och samla erfarenhetspoäng för att uppgradera sin karaktär.

Fighterna skiljer sig däremot från spel som ”Final Fantasy” i och med att striderna är betydligt mer actionorienterade.

Men att de lägger fokus på action betyder inte att striderna saknar djup.

Nej här finns en uppsjö olika tekniker och attacker som kan skräddarsys för att passa din spelstil. Särskilt imponerande är kontringsattackerna och undanmanövrarna, som lyfter spelet avsevärt.

Tyvärr så finns det en del att klaga på.

Dialogen är, som så ofta annars i japanska RPG:n, riktigt pinsam, med fruktansvärt gnälliga och överspelade röster. Dessutom känns storyn som en ganska vattnig soppa, även om det tar sig en bit in i spelet.

Men det största irritationsmomentet är den bakvända kontrollen, där ingenting sitter där man är van vid. Rollspelsfans är i och för sig vana vid den här sortens kulturella egenheter, men själv har jag svårt att smälta konstigheterna.

Är man ett renlärigt Rpg-fan så är ”Star Ocean: The Last Hope” en helt okej spelupplevelse och kommer garanterat att kunna förgylla en massa sommarkvällar. Är man det inte så är det främst den vackra grafiken och de smarta striderna som kan motivera ett köp.

Mer läsning

Annons