Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uhr bäst av gästrikarna i svealandscupen

Johan Uhr från Årsunda lyckades bäst av gästrikeförarna när svealandscupen fortsatte i Västerås den gångna helgen. Utdelningen blev en andra- samt en tredjeplats i klassen Supernationell 2150.

Annons

I lördagens deltävling vann Johan den första kvalomgången och följde upp med en andraplats i omgång 2. Därmed var han klar för start i A-finalen och kunde avstå start i den tredje – och sista – kvalrundan.

Samma facit som Johan nådde även Tobias Svärd, Orion. Det blev sedan också dessa två som gjorde upp om slutsegern, där Svärd till slut drog det längsta strået. Dryga sekunden skilde när målflaggan fälldes efter de fem varven.

Skutskärs Tim Joons körde också bra i kvalet, men missade finalpasset med minsta möjliga marginal.

I Supernationell 2400 slutade Erik Wigren fyra och sexa i kvalet vilket gjorde Järbokillen klar för A-final.

– Jag fick till en kanonstart i finalen och höll tredje plats till en början. Körningen funkade sedan kanon hela heatet, berättar Erik, som i mål var tvåa efter Arbogas Daniel Gillberg.

I går avgjordes tredje deltävlingen i cupen på samma plats. Återigen tillhörde Johan Uhr täten i 2150, med en seger samt en fjärdeplats i kvalet.

Precis som dagen före vann Tobias Svärd därefter A-finalen. Andra plats gick nu till Tomas Johansson, Rasbo – knappt före Johan Uhr.

Tim Joons slutade femma i C-finalen.

Sämre flyt hade emellertid Erik Wigren, som trots allt hankade sig till B-final i 2-4-klassen. Här knäckte han en drivaxel i samband med däckvärmningen och kunde inte ställa upp till start.

– SM är huvudmålet i år och första deltävlingen körs i Arvika om tre veckor. Men före dess väntar också svealandscupen i Bollnäs, avslutar Erik.