Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulrica Messing gifter sig med Torsten Jansson

På lördag gifter sig den tidigare ministern och Gävlepolitikern Ulrica Messing med miljardären och New Wave-grundaren Torsten Jansson i Ekeberga kyrka i Kosta.

Paret träffades 2007 när Ulrica Messing var infrastrukturminister. Den osannolika kärlekshistorien mellan miljardären och s-politikern väckte stor uppmärksamhet när den blev offentlig. Ulrica Messing skilde sig från sin dåvarande man och lämnade politiken.

Ulrica Messing började sin politiska karriär i Gävleborgs SSU-distrikt och var en av socialdemokraternas tyngsta namn. Hon nämndes också som en av de hetaste kandidaterna som kunde efterträda Göran Persson som s-ledare. När hon lämnade sitt uppdrag i riksdagen hösten 2007 förklarade hon att anledningen var att hon ville få mer tid för familjen. I dag är hon vd för ett inredningsföretag, Porthouse Interior AB, där Torsten Jansson är styrelseordförande.

Under sina år som statsråd bodde Ulrica Messing i Forsbacka. Förra året flyttade paret ihop i en våning i Göteborg. Och nu är det alltså dags för bröllop. Det blir ett stort kyrkbröllop med 170 inbjudna gäster. Ärkebiskop KG Hammar kommer att viga paret.

Ulrica Messing var under onsdagen inte anträffbar för en kommentar.