Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulrika Jonsson har inte varit där alls

En ledamot har varit frånvarande vid alla sina sammanträden. Det är Ulrika Jonsson, s, kommunalrådet Magnus Jonssons fru. Sedan hon hamnade i fullmäktige i maj, för ett och ett halvt år sedan, har hon inte närvarat alls.

I maj 2007 hamnade Ulrika Jonsson på ordinarie plats i fullmäktige. Hon ersatte då ledamoten Fredrik Persson, som lämnade sin bara några sammanträden in på valperioden. Men Jonsson har inte närvarat vid ett enda sammanträde sedan dess. Oftast har en ersättare tagit hennes plats men vid ett par tillfällen har hennes stol varit tom.

Sammanlagt har kommunfullmäktige haft tio sammanträden sedan Ulrika Jonsson fick en ordinarie plats.

Arbetarbladet har sökt Ulrika Jonsson intensivt under flera dagar och lämnat flera meddelanden, men inte lyckats nå henne för en kommentar.

Hennes man, kommunalrådet Magnus Jonsson, förklarar att hon hamnade för högt på listan, och att hon egentligen inte var beredd att ta en plats i fullmäktige.

– Hon är inte aktiv så, hon ställde upp solidariskt men hamnade högt på listan. Och om det krisar kommer hon förstås att hoppa in, säger han.