Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulrika vill rädda Bodås skola

Bodåsföräldrar lanserar en hemsida på internet i protest mot nedläggningen av byns skola.


På ett möte i går framförde de även sin kritik direkt till politikerna.

Arbetarbladet har tidigare berättat om budgetberedningens förslag att lägga ned Bodås skola. Många föräldrar har protesterat och nu gör de allt de kan för att förmå politikerna att rösta ned förslaget vid kommunfullmäktige 15 december.

Ulrika Holmgren är en av de engagerade föräldrarna. När vi träffar henne har hon precis hämtat ut ett paket med affischer, magneter och vykort som ska delas ut i brevlådor.

Där uppmanar föräldrarna alla att vara med och kämpa för skolans överlevnad.

Hon har också gjort en hemsida på internet som lanseras för att rädda kvar skolan.

– Framför allt är det en bra stämning i Bodås skola. Det är en harmonisk miljö och nära till naturen. I dag har mina barn femminuter till skolan, nu skulle de få kanske 25 minuters resväg.

Förslaget har varit att Bodås skola ska läggas ner höstterminen 2010. Bodåselever och förskolebarn ska då åka till Torsåker.

För att få plats där ska alla sexor flytta in till Hofors.

– Det är 60 barn, även inräknat förskolebarn, som ska sitta och åka över en mil. Dessutom skulle klasserna i Torsåker bli stora. Det vill inte jag utsätta mina barn för, säger Ulrika Holmgren.

I går var både politiker och allmänhet inbjudna till ett informationsmöte som barn- och ungdomsnämnden tillsammans med föräldrar arrangerade på skolan.