Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undersköterskor i Ockelbo tjänar minst i Sverige – "Känns för jäkligt"

 
Undersköterskorna i Ockelbo
Visa alla artiklar

Undersköterskorna i Ockelbo tjänar minst i hela landet och har nästan 2 000 kronor lägre i genomsnittslön än de som jobbar i Gävle. Det visar siffror som Kommunalarbetaren har tagit fram.

LÄS OCKSÅ: Undersköterskan om Kommunalskandalen: "Det är horribelt"

Fackförbundstidningen Kommunalarbetaren, KA, har begärt ut medellönerna för undersköterskor från landets samtliga 290 kommuner bland de som är tillsvidareanställda.

Den visar att undersköterskorna i Ockelbo tjänar i snitt 22 584 kronor, lägst i hela landet. Något som tidningen jämför med snittlönen för en industriarbetare på Sandvik som har 27 100 kronor.

Terese Jäderberg jobbar som undersköterska i Ockelbo och har en lön på 20 120 kronor vilket är strax över lägstalönen i gällande avtal. I Gävle är snittlönen 24 908 kronor, cirka 2 000 kronor mer än snittlönen i Ockelbo.

– Det känns för jäkligt. Vi gör ju samma jobb som undersköterskorna i andra kommuner, säger hon till KA.

Personalchefen Monica Wåhlström säger till tidningen att de är medvetna om att lönerna är låga i just Ockelbo.

– Vi håller på med en lönekartläggning, och vi får ju analysera den först. Men det låter illa att vi ligger lägst i hela landet. Där vill vi inte vara, säger Monica Wåhlström till KA.

LÄS OCKSÅ: Sjuksköterskornas extralön upprör

Gabriel Henning 026-15 93 28 gabriel.henning@mittmedia.se