Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga äventyrare får stipendium: "Man skapar roliga, trygga och lärorika äventyr"

 
Läsarnas egna bidrag
Visa alla artiklar

Stiftelsen för C-G Erikssons minnesfond för natur och miljö har beslutat tilldela Unga äventyrare i Sandviken ett stipendium.

• LÄSARTEXT •

Enligt stiftelsens urkund skall stipendiet tillgodose ett allmänt intresse genom att stödja och uppmuntra ungdomars arbete för att skydda och bevara natur och miljö.

Stiftelsen skall årligen utse en i länet nominerad ungdom eller grupp av ungdomar som mottagare av stipendiet. Årets stipendium består av ett diplom och ett ekonomiskt belopp på 4 000 kronor.

Motivering: "Gruppen arbetar med entusiasm för att skapa intresse för friluftsliv hos ungdomar. Man skapar roliga, trygga och lärorika äventyr. Gemenskap är viktigt. Man förmedlar kunskap om allemansrätten samt respekt för naturen.

Unga äventyrare är aktiva på sociala medier för att öka antalet deltagare och i förlängningen leda till medlemskap i Friluftsfrämjandet. Friluftsaktiviteterna skapas av unga och är till för unga utifrån deras egna intressen. Målet för 2021 är att skapa äventyr varannan månad, innehålla aktiviteter som speglar Friluftsfrämjandets olika grenar och utförs med beaktande av Friluftsfrämjandets värdegrund".

Per-Olof Erickson

LÄS MER: Ungdomar provade friluftsliv i Högbo genom nystartade Unga äventyrare

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel