Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga Örnar har tagit över i Bergby

Unga Örnar tog förra veckan över fritidsklubben på Bergby centralskola.

– Förhoppningsvis blir det lite bredare utbud av aktiviteter, säger Ulrika Jidåker, ny föreståndare för både fritidsklubben och fritidsgården Zebran i Bergby.

Tidigare drev idrottsföreningen Norrham båda verksamheterna. Men när föreningen sa upp avtalet i förtid fick skolan ta över ansvaret för fritidsklubben, som är skolbarnomsorg för elever i årskurs 4–6.

Den ekonomiska föreningen Knutpunkten Landsbygdscenter har tidigare visat intresse att driva fritidsklubben. Men enligt rektor Pontus Andersson försvann intresset när den ekonomiska verkligheten presenterades.

Unga Örnar får 130 000 kronor att ordna aktiviteter för 46 skolelever måndag till fredag klockan 13–17 resten av terminen. Inför hösten ska ett nytt avtal skrivas.

Fritidsklubben delar lokal med fritidsgården Zebran, precis som tidigare. Enligt Ulrika Jid- åker kommer Unga Örnar att samarbeta med ABF och Rockskolan. Förutom musik, pyssel, data- och tv-spel kan det bli resor till Gävle.

– Vi ska ha aktiva och engagerade fritidsledare. Under sportlovet kanske man kan besöka vårt kollo i Hemlingby en dag och Zebrabarnen kanske kan besöka Brynjan och skatehallen, säger hon.

Unga Örnar driver sedan tidigare fritidsgården Brynjan på Brynäs i Gävle.

På onsdag öppnar Unga Örnar fritidsgården Zebran i Bergby som har varit stängd sedan årsskiftet.