Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar, varför nöjer ni er?

Annons

Ungdomar varför nöjer ni er med arbetslöshet? Alltsedan Alliansregeringen tillträdde har den skrutit med att den skapat och genomfört arbetslinjen och avskaffat utanförskapet. Ingenting kunde vara mera fel. Utanförskapet har ökat så gott som på alla områden. Men det värsta är ändå arbetslösheten. Trots Reinfeldts och Borgs ständiga skryt om att Sverige har EU.s bästa ekonomi har vi den största ungdomsarbetslösheten i unionen! Hur kan ni mellan 17 - 30 år nöja er med detta. All arbetslöshet är oförsvarlig men de största skadeverkningarna för individ och samhälle uppstår genom arbetslöshet bland ungdom. Ökad ohälsa, förlorat självförtroende, ökad kriminalitet men också nationalekonomiska förluster av stora mått.
Genom bl a den stora arbetslösheten bland ungdomar och äldre bryter Alliansregeringen grovt mot vår viktigaste grundlag Regeringsformen. Den stadgar bl a följande målsättning.
I Regeringsformen fastslås bl a " Att statsmakten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och individens frihet och värdighet", men också, " att individens personliga, ekonomiska, kulturella och sociala välfärd skall vara den offentliga maktens mål, till vilket hör rätten tii ARBETE, bostad och utbildning, social omsorg och trygghet".
Att det skall vara statsmaktens mål innebär inte att dessa frågor som bl a arbete kan skjutas på framtiden OM RESURSER OCH MÖJLIGHETER FINNS. Och resurserna finns redan i dag. Pga att Alliansregeringen omfördelar tillgängliga resurser till välsituerade (människor som har mer än tillräckligt) blir de bäst behövande utan. Denna orättvisa FÖRBJUDER Grundlagen (Regeringsformen).
De äldre som läser detta minns kanske Per Albins ord ("i vårt land skall inte finnas varken älsklingsbarn eller fosterbarn"). Alliansregeringen bryter sålunda grovt mot Regeringsformen. Denna skyldighet att se till allas bästa
tydliggörs ännu mer i förarbetena till grundlagen.
Så ni arbetslösa ungdomar (ja givetvis alla arbetslösa) nöj er inte med Alliansregeringens argument. Ni kan påvisa att tillgängliga resurser finns men används fel och därmed begår Regeringen grundlagsbrott.
Har ni ungdomar funderat över vilken kraft ni är. Ni är flera hundratusen. Genom att ett antal av er ständigt demonstrerar utan för Rosenbad (regeringskansliet) skall ni se att det snart skulle hända saker. Ni har rätten på er sida. Alliansregeringen bryter mot ett av de viktigaste kraven i Grundlagen,
"Statsmakten skall utövas med respekt för allas värde". Alliansregeringen inte bara bryter mot denna skyldighet. Den spottar på er.
Ni är unga, starka och har drömmar och visioner om framtiden. Låt inte dessa mörkmän och försvarare av orättvisor och segregation få leva i ovisshet om hur ni har det och hur ni känner att bli sparkade på.
Inget våld. Men ständig påminnelse till makten att de måste respektera er. Kom ihåg att en vattendroppe kan urholka den hårda stenen bara den tillräckligt länge får droppa., (tillförs energi). Med er ungdom har ni en osinlig energi som kan förflytta berg, (nöta bort orättvisor).
Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons