Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Universell gemenskap dröjer

Angående filmen ”The day the earth stood still” som haft premiär i dagarna om en rymdvarelse som vill förinta jorden.

Jag tror att det enda till- fället som skulle få universella krafter att ingripa mot jorden skulle vara om vi hotade att förstöra vår egen planet till den grad att den inte längre kan hysa något liv. Jag tror man kan säga att eventuella högre utvecklade varelser där ute är likt en välmenande far/mor för människan, och i jämförelse är mänskligheten en vilsen, självdestruktiv tonåring.

Men jag tror att de älskar oss som sina barn och har en förälders överseende med våra brister och misstag. Men dessa är nog inte helt våra egna. Mörkrets krafter har länge haft sin boning på jorden, och de har lockat människan på fel bana, liksom droger och kriminalitet lockar en vilsen tonåring.

Dock tror jag att vi nu är på väg in i en högre medvetandenivå, som kommer att förhindra upprepning av det förgångnas snedsteg.

Fast det kommer nog att dröja ett tag till innan vi är redo att ingå i den universella gemenskapen. För hur skulle vi kunna acceptera skillnaderna mellan olika arter i universum, när vi inte ens kan acceptera den obetydliga skillnaden mellan olika raser inom vår egen art?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel