Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upphandling på lika villkor?

Varför ska inte samma anställningsvillkor gälla för samma arbete för alla anställda som betalas av våra skattepengar? undrar Bo Carlzon och Ing-Marie Hansson, PRO.

Annons

Gävle kommun har tagit beslut att alla som så önskar ska ha rätt till heltidstjänst, även inom omvårdnads personalgrupper.

Vidare lär Gävle kommun i löneförhandlingarna ha lagt ett något högre påslag på denna personalgrupp med hänsyn till låga kvinnolöner och allmänt mycket låg lönenivå. I enlighet med kommunens jämställdhetspolicy.

Vid anbudsupphandling får kommunerna inte kräva kollektivavtal från fristående entrepre-nörer som villkor enligt EU-beslut.

Vidare har regeringen beslutat att den som utnyttjar hushållsnära tjänster endast får medges skatteavdrag av privata företag och inte av den kommunala hemtjänsten. Detta försvårar naturligtvis ett maximalt utnyttjande av heltidsanställd kommunal personal under mer lågfrekvent tid.

Timtaxan för hushållsnära tjänster är inte subventionerad av kommunen efter en översyn 2008 utan är affärsmässigt satt.

Vid den nyligen genomförda utvärderingen av hemtjänsten på Söder (Förenade Care) visar det sig att andelen utbildade undersköterskor är låg, vilket bland annat försvårar samarbetet med landstingets hälsocentral.

Gävle kommun har satsat mycket på en omfattande vidareutbildning för dessa personalgrupper i bemötande, demensvård med mera.

Detta kommer en ny entreprenör att skörda frukterna av vid en upphandling. Hur kommer detta att förvaltas?

Varför ska inte samma anställningsvillkor gälla för samma arbete för alla anställda som betalas av våra skattepengar?

Med ovanstående regler är den kommunala sektorn helt utslagen från möjligheter att erbjuda omvårdnad och omsorg på lika villkor som den privata.

ordförande i PRO:s samorganisation i Gävle

ledamot

Mer läsning

Annons